Wilujeng sumping di situs web kami!

Cina berebut pikeun méréskeun peres listrik sareng ngalilindeuk pasar bahan baku luar-kadali

Tanggal 27 Nopémber 2019, saurang lalaki ngadeukeutan pembangkit listrik batubara di Harbin, Propinsi Heilongjiang, Cina. REUTER / Jason Lee
Beijing, Séptémber 24 (Reuters) -Produktor produsén Cina sareng pabrikna tungtungna tiasa gaduh sababaraha relief kusabab ngalegaan larangan kakuatan ngaganggu operasi industri.
Agénsi perencanaan ékonomi luhur Beijing, Komisi Pengembangan sareng Reformasi Nasional, nyarios dina dinten Jumaah yén éta bakal tiasa dianggo pikeun méréskeun kakurangan listrik anu ngaganggu produksi saprak Juni, sareng ngalaksanakeun langkah-langkah anyar anu ambisius pikeun ngendalikeun émisi, dina sababaraha minggu ka pengker Intensify. maca deui
Husus nunjukkeun yén industri pupuk, anu ngandelkeun gas bumi, parantos pencét pisan, sareng nyauran produser énergi utama nagara éta pikeun minuhan sadaya kontrak pasokan sareng pabrik pupuk.
Nanging, pangaruh kakirangan nyebar. Sahenteuna 15 perusahaan Cina anu didaptarkeun anu ngahasilkeun sauntuyan bahan sareng komoditi (tina aluminium sareng bahan kimia dugi ka bahan pewarna sareng jati) nyatakeun produksi na dipangaruhan ku larangan listrik.
Ieu kalebet Yunnan Aluminium (000807.SZ), cabangna gugus logam milik nagara China Chinalco, anu parantos ngiringan target produksi aluminium 2021 na langkung ti 500,000 ton atanapi ampir 18%.
Anak perusahaan Yunnan tina Henan Shenhuo Batubara sareng Listrik (000933.SZ) ogé nyatakeun yén éta moal tiasa ngahontal udagan produksi taunan na. Sanaon perusahaan induk parantos mindahkeun sakitar satengah kapasitas produksi aluminium na ka propinsi kidul-kulon pikeun ngamangpaatkeun sumber daya listrik tenaga listrik lokal anu loba.
Dina paruh munggaran taun ieu, ngan 10 tina 30 daérah daratan anu ngahontal targét tanaga, sedengkeun konsumsi énergi di 9 propinsi sareng daérah parantos ningkat taun ka taun, sareng departemén propinsi anu aya hubunganana sareng paningkatan upaya pangendalian émisi. maca deui
Ngan propinsi wétan Jiangsu anu nyarios bulan ieu yén éta parantos ngamimitian pamariksaan 323 perusahaan lokal kalayan konsumsi énergi taunan langkung ti 50.000 ton batubara standar sareng 29 perusahaan sanés anu gaduh paménta kakuatan tinggi.
Pamariksaan ieu sareng anu sanés ngabantosan ngabatesan panggunaan énergi di saluruh nagara, ngirangan generasi listrik Tiongkok dina bulan Agustus ku 2,7% ti bulan payun janten 738,35 milyar kWh.
Tapi ieu masih mangrupikeun bulan kadua anu paling luhur anu kacatet. Saatos pandemi, paménta global sareng domestik pikeun komoditi pulih kalayan dukungan langkah stimulus, sareng paménta listrik sacara umum tinggi.
Tapi, masalahna henteu ngan ukur di Cina, sabab catetan harga gas alam parantos ngadorong perusahaan anu intensif tanaga di seueur penjuru dunya pikeun motong produksi. maca deui
Salaku tambahan pikeun industri anu intensif tanaga sapertos peleburan aluminium, peleburan baja, sareng pupuk, séktor industri sanésna ogé parantos kapangaruhan ku pareuman listrik, anu nyababkeun sababaraha naékna harga bahan baku.
Harga ferrosilicon (paduan anu dipaké pikeun ngégél baja sareng logam sanésna) parantos naék 50% dina sasih kamari.
Dina sababaraha minggu ka pengker, harga ingot silikomangan sareng magnésium ogé parantos melonjak, netepkeun catetan anu paling luhur atanapi tingkat tinggi sababaraha taun sasarengan sareng harga input keras atanapi industri penting sapertos urea, aluminium sareng batu bara coking.
Numutkeun ka pembeli tuang kécap di daérah éta, produsen komoditi anu aya hubunganana sareng pangan ogé parantos kapangaruhan. Sahenteuna tilu tutuwuhan ngolah kedele di Tianjin di basisir wétan Cina nembé ditutup.
Sanaos rencana Komisi Pengembangan Nasional sareng Komisi Reformasi pikeun nalungtik kakurangan kakuatan diperkirakeun bakal ngirangan nyeri dina jangka pondok, pengamat pasar ngaharepkeun sikap Beijing pikeun ngawatesan émisi moal ngadadak tibalik.
Frederic Neumann, ko-kapala Panilitian Ékonomi Asia di HSBC, nyarios: "Dibikeun kabutuhan anu mendesak pikeun dekarbonisasi, atanapi sahenteuna ngirangan nyata intensitas karbon perekonomian, panegakan hukum lingkungan anu ketat bakal diteraskeun, upami henteu langkung dikuatkeun."
Ngalanggan buletin diulas unggal dinten kami pikeun nampi laporan Reuters ekslusif panganyarna anu dikirimkeun ka koropak anjeun.
Dinten Senén, beungkeut perusahaan perumahan Cina dipencét deui, sabab Evergrande siga anu sono kana babak katilu pembayaran obligasi dina sababaraha minggu, samentawis sainganna Modern Land sareng Sony janten perusahaan pangénggalna anu badé nunda tenggat waktosna.
Reuters, divisi berita sareng média Thomson Reuters, mangrupikeun panyadia berita multimédia pangageungna, saageung milyaran jalma di panjuru dunya unggal dinten. Reuters nyayogikeun bisnis, kauangan, berita domestik sareng internasional langsung ka konsumén ngalangkungan terminal desktop, organisasi média dunya, kajadian industri sareng langsung.
Ngandelkeun eusi otoritatif, ahli ngédit pangacara, sareng téknologi nangtoskeun industri ngawangun argumen anu paling kuat.
Solusi anu paling komprehensif pikeun ngatur sadaya pajeg sareng kaperluan pajeg sareng patuh.
Inpormasi, analisa sareng berita éksklusif ngeunaan pasar kauangan-sayogi dina desktop intuitif sareng antar muka seluler.
Nyaring individu sareng éntitas anu résiko tinggi dina skala global pikeun ngabantosan mendakan résiko anu disumputkeun dina hubungan bisnis sareng jaringan interpersonal.


Pos waktos: Okt-12-2021