Wilujeng sumping di situs web kami!

Naha anjeun terang sadayana élmu ieu ngeunaan kawat résistansi?

Pikeun kawat résistansi, kakuatan résistansi kami tiasa ditangtoskeun numutkeun résistansi kawat résistansi. Kakuatan anu langkung ageung, mungkin waé seueur jalma henteu terang kumaha milih kawat résistansi, sareng teu seueur seueur kawéntar ngeunaan kawat résistansi. , Xiaobian bakal ngajelaskeun ka sadayana.

Kawat résistansi mangrupikeun jinis unsur pemanasan anu paling umum. Fungsina pikeun ngahasilkeun panas saatos énergi sareng ngarobih énergi listrik kana panas. Kawat résistansi ngagaduhan seueur aplikasi. Seueur alat pemanasan listrik anu biasa dianggo nganggo kawat résistansi salaku unsur pemanasan. Ku alatan éta, kawat tahan dipaké dina médis, kimia, éléktronika, listrik, mesin metalurgi, pamrosésan kaca keramik sareng industri sanés.

dsjhajkhd

1. Prinsip kerja kawat résistansi

Prinsip kerja kawat résistansi sami sareng unsur pemanasan logam sanés, sareng éta mangrupikeun fenomena pemanasan listrik saatos logam énergi. Pemanasan listrik hartosna saatos arus ngalangkungan konduktor, arus bakal ngahasilkeun jumlah panas sareng dipindahkeun ku konduktor. Kawat résistansi sorangan mangrupikeun konduktor logam, anu bakal ngaluarkeun panas sareng nyayogikeun énergi termal saatos énergi.

2. Klasifikasi kawat résistansi

Jinis kawat résistansi dibagi numutkeun eusi unsur kimia sareng struktur organisasi kawat résistansi. Aya kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium sareng kawat résistansi alloy nikel-kromium. Salaku unsur pemanasan listrik, dua jinis kawat résistansi ieu ngagaduhan ciri fungsional anu béda.

3. ciri kawat résistansi

Kawat résistansi dicirikeun ku résistansi suhu luhur, manaskeun gancang, umur panjang, tahan stabil, simpangan listrik leutik, nada benang seragam saatos manjang, sareng permukaan anu bersih sareng bersih. Hal ieu seueur dianggo dina tungku listrik alit, tungku muffle, alat pemanasan sareng AC, sababaraha oven, tabung pemanas listrik sareng alat-alat rumah tangga, sareng sajabana Rupa tungku industri sareng sipil anu henteu standar tiasa didesain sareng dihasilkeun numutkeun kabutuhan pangguna.

4. kaunggulan sareng kalemahan kawat tahan alloy beusi-kromium-aluminium

Kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium ngagaduhan kaunggulan suhu operasi anu luhur. Ékspérimén nunjukkeun yén suhu operasi maksimum kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium tiasa ngahontal 1400 ° C. Kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium ngagaduhan umur jasa anu panjang, resistivity anu luhur, compounding permukaan anu luhur, sareng résistansi oksidasi anu saé.

Karugian kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium nyaéta kakuatan handapna dina lingkungan suhu luhur. Nalika suhu ningkat, plastisitas kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium bakal ningkat, anu hartosna yén kawat résistansi alloy beusi-kromium-aluminium rawan déformasi dina suhu luhur. Sareng henteu gampang pikeun ngalereskeun saatos deformasi.

5. kaunggulan sareng karugian kawat résistansi alloy nikel-kromium

Kaunggulan kawat résistansi alloy nikel-kromium mangrupikeun kakuatan tinggi di lingkungan suhu luhur, operasi suhu jangka panjang henteu gampang dibentuk, sareng henteu gampang pikeun ngarobih struktur, sareng suhu plastik anu normal tina résistansi alloy nikel-kromium kawat saé, sareng perbaikan saatos deformasi kawilang saderhana. Salaku tambahan, kawat résistansi alloy nikel-kromium ngagaduhan emissivity tinggi, non-magnét, résistansi korosi anu saé sareng umur jasa anu panjang.

Karugian tina kawat résiko alloy nikel-kromium nyaéta suhu operasi henteu tiasa ngahontal tingkat kawat résistansi sateuacanna. Pabrik kawat resistansi alloy nikel-kromium meryogikeun panggunaan nikel. Harga logam ieu langkung luhur tibatan beusi, kromium sareng aluminium. Ku alatan éta, biaya produksi kawat résistansi alloy nikel-kromium relatif luhur, anu henteu kondusif pikeun pangendalian biaya.


Pos waktos: Okt-30-2020